tisdag 7 december 2010

En nästintill obeskrivlig upplevelse

The Tallest Man On Earth live på Södra teatern är så nära en obeskrivligt bra upplevelse man kan komma. Kort och gott - Det är bra, riktigt jäkla bra!

En ensam snubbe med gitarr på en scen. Det känns ganska gjort och upplagt för något som bara handlar om vad som hörs. Särskilt när tankarna glider till den självklara, men inte så värst uppskattade av artisten själv, jämförelsen med Bob Dylan. Tråkigt är bara förnamnet. Men den glada överraskningen är att en konsert med dalmasen Kristian Mattson, aka The Tallest Man On Earth, är allt annat än tråkig.

Känslorna utanpå kroppen
Förutom hans fantastiska låtar, brilljanta gitarrspel och perfekta sångröst så är det kroppsspråket och det sätt han lever ut låtarna på scenen som gör detta så sevärt. Min vän beskrev det som att han har känslorna helt och hållet på utsidan av kroppen. Mattson är överallt på scenen. Han sitter, hukar sig och vandrar samt smyger runt hela scenen. Han kryper ihop längst fram för att, som det ser ut i alla fall, kika lite på publiken nyfiket.

Fantastisk duett med Idiot Wind
Det är svårt att säga vad som var bäst under kvällen. Största överraskningen var helt klart kvällens support, också det en dalmas, Idiot Wind. Och frågan är om inte ett av kvällens bästa ögonblick är duetten Thrown right at me.
Några andra höjdpunkter är Love is all, The wild hunt och sista låten för kvällen Kids on the run, just den här kvällen tillägnad Håkan Hellström.

Stående ovationer
Det här är något som måste upplevas, jag skulle gärna göra det ikäll igen. Men framförallt ska det bli intressant att se var The Tallest Man On Earth är om ett, två eller tre år. För framtiden ser onekligen intressant ut för vad som enligt mig är den mest intressanta svenska artisten på många år. De stående ovationerna var helt klart välförtjänta.

Här kan du ladda ner en live-inspelning av The Tallest Man On Earth. Lyssna och njut.

Idiot Wind på Myspace.com.

Bilder från gårdagens spelning.


Några klipp från andra konserter







1 kommentar: